פתגם חכם אומר "תמונה אחת שווה אלף מילים". לקוחות רבים שולחים לי תמונות שצילמו בזירת התאונה אבל מתברר כי במרבית המקרים התמונות שצולמו בזירת התאונה לא יסיעו להם.

אז מה חשוב בתמונות מזירת תאונה?

בזירת תאונה ישנם ממצאים רבים המסייעים להבנת התאונה, נוזלים, שברים, סימני צמיגים, תמרורים ודברים רבים נוספים שעין מקצועית תדע להבחין בהם ובכדי שעין מקצועית תבחין בהם חשוב לתעד נכון.

איך מתעדים? ראשית לבדוק שהרכבים לא מפריעים ואנו עם אפוד זוהר. אחרי שראינו שאנו בטוחים ולא מפריעים נתרחק 100 צעדים מזירת התאונה בכיוון הגעת הרכב ונצלם בעזרת הטלפון הסלולרי לכיוון זירת התאונה, נתקדם לכיוון זירת התאונה וכל 10 צעדים נעצור ונצלם תמונה. כשנתקרב לזירה נצלם תמונה בכיוון הנסיעה של הרכב ותמונה נוספת לכיוון ממנו הגיע המעורב (רכב או הולך רגל). לאחר מכן נחזור על הפעולה הפעם מכיוון הגעת המעורב.

דבר נוסף שחשוב לשים אליו לב הוא שהצילום צריך להתבצע מגובה העיניים של המעורב, לדוגמה אם מדובר על תאונה בין הולך רגל לרכב פרטי, כשנצלם מכיוון ההגעה של הרכב הפרטי הצילום יתבצע מגובה משענת הראש ברכב ומכיוון הולך הרגל הצילום יתבצע מגובה פנים ובמקרה של משאית הצילום יתבצע מיד מתוחה כלפי מעלה בכדי לדמות ככל האפשר את נקודת המבט של נהג המשאית.

מסקנה "תמונה אחת שווה אלף מילים" – אבל צריך לדעת איך לצלם.